Minden idők legkifomultabb Hercegnőjének eljegyzési gyűrűje

Minden idők legkifomultabb Hercegnőjének eljegyzési gyűrűje

Kinek az emlékezetében ne élne tovább a Szívek királynője, Diana walesi hercegné? Kifinomult ízlése, bája miden nőnek és férfinak egyaránt a gondolataiban él tovább.

1981. február 6.-án Károly herceg megkérte Lady Diana Spencer kezét. Az mesébe illő eljegyzés helyszíne a Buckingham Palota volt. Ugyan az eljegyzést hivatalosan később jelentették be a nyilvánosság felé, a világ csak Diana lenyűgöző gyűrűjére volt kíváncsi. A 12-karátos, ovális ceyloni zafír 14 gyémánttal és 18-karátos fehérarany bevonattal készült.
A gyűrű Garrard, a királyi ékszerkészítő keze munkáját dicséri, amihez az inspirációt Victoria királynő gyűrűje adta. Albert Herceg ajándékozta Victoria királynőnek 1840-ben az esküvőjük alkalmából, hogy „legyen valami kék”.

Diana és Károly házassága 1996-ban válással végződött, ami megdöbbentette a világot. Egy évre rá Diana tragikus autóbalesetben életét vesztette.  
A királyi család tagjai örökölték Diana ékszerkollekcióját, melyek számos eseményen feltűnnek, köztük a legendássá vált eljegyzési gyűrűvel. 
Diana ezt egy halála előtt írt levélben írta: "Szeretném, ha az ékszereimet a fiaim egymás között elosztanák, és amikor eljön az idő, a jövendőbeli feleségeiknek ajándékoznák, akik viselnék azokat."

És a fiai így is tették… 2010 októberében Kate és Vilmos herceg Kenyai vakációjuk során eljegyezték egymást Diana eljegyzési gyűrűjével. Utólagos nyilatkozata szerint 3 héten keresztül hordozta magával a gyűrűt, mielőtt feltette a nagy kérdést.    
„Ez az Édesanyám eljegyzési gyűrűje, és nagyon különleges számomra, amilyen Kate is. Ezután egymás karjaiba borultunk, ahogy Kate boldogan mondott IGEN-t. Azért is adtam Neki a gyűrűt, mert így biztos lehettem abban, hogy Édesanyám nem hagyta ki ezt az eseményt sem és velem volt ott is. „

Az ékszer másolata világszerte kelendő, ám a brit királyi udvar hivatalos ajándékboltjai 2018 óta már nem árusíthatják, ezt maga Katalin hercegné tiltotta meg arra hivatkozva, hogy a gyűrűnek mély személyes jelentősége van Vilmos herceg és az ő számára.         
Katalin cambridge-i hercegné ugyanolyan büszkén és kifinomultan viseli, ahogy a Szívek Királynője is viselte több mint 30 évvel ezelőtt.

Válasszon Ön is egy gyönyörű eljegyzési gyűrűt, hogy még felejtjetetlenebb legyen a pillanat!


Vissza az előző oldalra